Singapur Asya’nın Dünya’ya bağlanan kapısı.
Dünya mücevher sektörü piyasasının yüzde 60’ı ASYA bölgesinde yer almaktadır.
Singapur RE EXPORT LİMANI

Singapur düşük nüfus yoğunluğuna sahip olmasına karşın, yüksek gelir düzeyine sahip bir ülkedir. 2014 yılı perakende sektörünün büyüklüğü 42 milyar ABD doları olup yıllık kiş başı geliri 52.000 dolara yaklaşmaktadır. Yüksek gelir düzeyinin yanısıra Singapur’u her yılı ortalama 15 milyon turist ziyaret etmektedir. Dünya genelinde 189 şehirdeki 334 markanın yer aldığı araştırmaya göre, perakende sektöründe Singapur, Tokyo’nun ardından en canlı 2. Pazarıdır.

Kuyumculuk sektörü ile ilgili farklı istatistiklere bakıldığında 2016 yılı verilerine göre sektörün büyüklüğü 3 milyar dolar civarında olup, bu miktarın %25’ini elmas oluşturmaktadır. Bugünlerde değeri yarım milyon dolar ile 6 milyon dolar arasında değişen 5 – 20 karat elmaslar yoğun bir şekilde satılmaktadır. 2001 yılından bu yana 3 karat elmasların fiyatı yaklaşık 5 katına çıkarken, 1 karatlık elmaslardaki artış ise %100 civarında olmuştur.

En çok satılan ürünler ise aşağıdaki şekildedir.

2015 yılında üst grupta, en çok satılan marka “Tiffany&Co”, 75 milyon ABD dolarında satış yaparken, ikinci sırayı ise “Lee Wha” almıştır. Yıldan yıla internet üzerinden yapılan satış artmaya başlarken, Accessorize gibi kostüm kuyumculuk markaları yüksek kiralar nedeniyle bazı mağazalarını daha farklı lokasyonlara taşımak durumunda kalmıştır. Buna neden olan bir diğer etken de, H&M ve Top Hop gibi moda markalarının ürün gamında takı ürünlerine de yer vermeleridir.

Singapur’a en çok sattığımız kuyumculuk ürünleri şunlardır :